Slab spomin za dober zakon

Približevala se nama je z nasmehom. Najprej je objela mojo najdražjo, ki je tisti dan kot voditeljica dogodka sijala v novi črni obleki, nato se je obrnila k meni.
“Kamenko,” sem prijazno zinil, se nasmehnil in ji ponudil roko.
Neprepričljivo mi je stisnila roko, potihem in dosti začudeno izustila svoje ime, ki ga nisem razumel, se počasi obrnila vstran ter izginila v množici ljudi, ki so prav tako prišli na dogodek.
Čudovita žena me je prijela pod roko in me potegnila na stran.

“Aaaaaauč!”
Poskusil sem se zadreti čim bolj potiho, pa nisem bil najbolj uspešen. Dolgi nohti v mojem levem bicepsu so bili preveč boleči.
“Ti si res en butl, majke mi,” mi je najdražja siknila v obraz, “kako si ti šel čez vsa ta leta in preživel, mi ni jasno, res ne.”

Vedel sem, da sem zajebal. Ni mi pojasnjevala, kje je šlo narobe. Ni bilo treba. Ponovno sem se predstavil nekomu, ki bi ga moral poznati.
“Četrtič si se ji predstavil ta mesec,” mi je še besno navrgla in tudi sama izginila v množico, a se je hitro vrnila nazaj.
“Bom raje ob tebi, kolikor te poznam, se ji boš nocoj ziher še petič predstavil!”

Tokrat sem jaz njo potegnil na stran, a dosti bolj nežno, kot je ona mene.
“Poglej, lepa punca,” sem pričel svoj opravičevalni govor, “nisem jaz kriv, če so nekateri ljudje neizraziti.”
Prijela me je za brado in mi jo obrnila proti dekletu, ki sem se ji predstavil.
“Aja? Rdeči kratki lasje, globok dekolte, lepa, visoka .. .neizrazita? Kdo od naju je tu zmešan?”

Očitno jaz.

Nedolgo nazaj sva se z mojo ljubeznijo znova znašla na enem dogodku. Tik preden sva stopila med ljudi, sem se odločil, da se bom izkazal. Ne bom ji več delal sramote. Pretvarjal se bom, da poznam vse, ki poznajo mojo ženo. To je zanesljiva pot skozi večer.
Kmalu je k moji lepotici pristopila lušna visoka temnolaska. Punci sta se objeli, si povedali besedo, dve, nekje vmes me je ženka prijela za roko in me povlekla k sebi.
“To je pa moj mož,” je ponosno izjavila.
Nisem posvečal veliko pozornosti podrobnostim in njenim besedam, ker sem si v glavi že zadal svoj cilj.
Stegnil sem roko in veselo rekel:
“Živijo, lepo te je spet videti.”
Temnolaska me je presenečeno pogledala, mi stisnila roko in se predstavila.
“Pa nisem čisto prepričana, da sva se midva že srečala,” je še dodala.
Bil sem tiho.
Ženini nohti so ponovno počivali globoko v mojem bicepsu.
“On tebe pozna,” me je hitela reševati čudovita življenjska sopotnica, “včasih z mano gleda moj fejsbuk, pa redno spremljava tvoje dogodivščine.”
Temnolaska je na videz zadovoljno prikimala, me počasi pomerila od glave do pet, se mi ponovno nasmehnila kot bi se nasmehnila nekomu, ki ni preveč inteligenten, se počasi obrnila vstran in izginila v množici.

Najdražja me je objela.
“Vse bo v redu, Kesar,” me je potolažila, “sicer me pa veseli, da si ne zapomniš drugih punc. Ti si samo mene lepo zapomni in samo mene glej, pa boš ostal pri življenju.”

Obožujemo svojo ženo. V vsaki moji napaki najde nekaj dobrega.

(vpiši spodaj svoj elektronski naslov, če želiš dobiti zgodbo na email)

Naroči se na nove zgodbe

Če želiš, ti pošljem email, ko bom objavil svojo naslednjo zgodbo.

Prikaži komentarje


Zadnje objave

Božično darilo

Nestrpen sem bil kot majhen otrok. Bilo je jutro pred božičnim večerom, vse trgovine so bile zaprte in midva z ženo na kavču, pred televizijo, zakopana pod toplo odejo v domači hiši visoko nad glavnim mestom. Iz tega sem sklepal, da so se darila, ki jih bova podarila drug drugemu, že nahajala v hiši. In…

Preberi več

Video za moške: Tako se brijemo pravi moški

Da ne bo pomote – tudi za ta video me ni nihče prosil. Je pa prišel čas, da povem in pokažem, kako se brijemo pravi tipi. Tipi, ki smo krvaveli za to, da smo zdaj brezskrbni debelokožci.

Preberi več

Video za moške: Skrb za zobe

Tole je video na temo skrbi za lepe in zdrave zobe. Ker imajo punce rade fante z lepimi :). Zahvala za moje lepe zobe gre najboljšim: Mirjam Kovačič, zobarca Erika Cvetko, paradontologinja Nataša Jevnikar, endodontka

Preberi več