Slab spomin za dober zakon

Približevala se nama je z nasmehom. Najprej je objela mojo najdražjo, ki je tisti dan kot voditeljica dogodka sijala v novi črni obleki, nato se je obrnila k meni.
“Kamenko,” sem prijazno zinil, se nasmehnil in ji ponudil roko.
Neprepričljivo mi je stisnila roko, potihem in dosti začudeno izustila svoje ime, ki ga nisem razumel, se počasi obrnila vstran ter izginila v množici ljudi, ki so prav tako prišli na dogodek.
Čudovita žena me je prijela pod roko in me potegnila na stran.

“Aaaaaauč!”
Poskusil sem se zadreti čim bolj potiho, pa nisem bil najbolj uspešen. Dolgi nohti v mojem levem bicepsu so bili preveč boleči.
“Ti si res en butl, majke mi,” mi je najdražja siknila v obraz, “kako si ti šel čez vsa ta leta in preživel, mi ni jasno, res ne.”

Vedel sem, da sem zajebal. Ni mi pojasnjevala, kje je šlo narobe. Ni bilo treba. Ponovno sem se predstavil nekomu, ki bi ga moral poznati.
“Četrtič si se ji predstavil ta mesec,” mi je še besno navrgla in tudi sama izginila v množico, a se je hitro vrnila nazaj.
“Bom raje ob tebi, kolikor te poznam, se ji boš nocoj ziher še petič predstavil!”

Tokrat sem jaz njo potegnil na stran, a dosti bolj nežno, kot je ona mene.
“Poglej, lepa punca,” sem pričel svoj opravičevalni govor, “nisem jaz kriv, če so nekateri ljudje neizraziti.”
Prijela me je za brado in mi jo obrnila proti dekletu, ki sem se ji predstavil.
“Aja? Rdeči kratki lasje, globok dekolte, lepa, visoka .. .neizrazita? Kdo od naju je tu zmešan?”

Očitno jaz.

Nedolgo nazaj sva se z mojo ljubeznijo znova znašla na enem dogodku. Tik preden sva stopila med ljudi, sem se odločil, da se bom izkazal. Ne bom ji več delal sramote. Pretvarjal se bom, da poznam vse, ki poznajo mojo ženo. To je zanesljiva pot skozi večer.
Kmalu je k moji lepotici pristopila lušna visoka temnolaska. Punci sta se objeli, si povedali besedo, dve, nekje vmes me je ženka prijela za roko in me povlekla k sebi.
“To je pa moj mož,” je ponosno izjavila.
Nisem posvečal veliko pozornosti podrobnostim in njenim besedam, ker sem si v glavi že zadal svoj cilj.
Stegnil sem roko in veselo rekel:
“Živijo, lepo te je spet videti.”
Temnolaska me je presenečeno pogledala, mi stisnila roko in se predstavila.
“Pa nisem čisto prepričana, da sva se midva že srečala,” je še dodala.
Bil sem tiho.
Ženini nohti so ponovno počivali globoko v mojem bicepsu.
“On tebe pozna,” me je hitela reševati čudovita življenjska sopotnica, “včasih z mano gleda moj fejsbuk, pa redno spremljava tvoje dogodivščine.”
Temnolaska je na videz zadovoljno prikimala, me počasi pomerila od glave do pet, se mi ponovno nasmehnila kot bi se nasmehnila nekomu, ki ni preveč inteligenten, se počasi obrnila vstran in izginila v množici.

Najdražja me je objela.
“Vse bo v redu, Kesar,” me je potolažila, “sicer me pa veseli, da si ne zapomniš drugih punc. Ti si samo mene lepo zapomni in samo mene glej, pa boš ostal pri življenju.”

Obožujemo svojo ženo. V vsaki moji napaki najde nekaj dobrega.

(vpiši spodaj svoj elektronski naslov, če želiš dobiti zgodbo na email)

Naroči se na nove zgodbe

Če želiš, ti pošljem email, ko bom objavil svojo naslednjo zgodbo.

Prikaži komentarje

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana poljaZadnje objave

Hofer in Lidl. Vse je igra.

Nedavno sem nekje na družbenih omrežjih naletel na žolčno pritoževanje kupcev čez hitrost blagajničark v trgovinah Hofer in Lidl. Da jih spravljajo v stres, da nimajo časa zložiti izdelkov v nakupovalno vrečo, da jih ne brigajo njihove norme, da namerno zlagajo stvari v vrečo bolj počasi in še počasneje iščejo kreditno kartico, da bi ja…

Preberi več

Srečanje s plastičnim kirurgom

Ok, tako je bilo, kot bom napisal in skoraj nič drugače. Moram povedati, dati iz sebe, pa še žena mi je zagrozila, da se mi ne piše svetla prihodnost, če iz tega ne napišem zgodbe. Ker bi se rada spet malo zabavala na moj račun. Rad jo imam, zato sem ji ustregel. Danes sva se…

Preberi več

Oči široko odprte

Stala sva v morju do pasu in se smejala kot počena lonca. Sonce mojega osončja je komaj zajemalo sapo. “Ne seri,” je cvilila skozi zobe in si brisala solze. “Obljubim, da je res,” sem hitel odgovarjati, preden sem tudi sam padel v glasen krohot. “Ti se pa ziher zajebavaš z mano, ko praviš, da nisi…

Preberi več