Ko sem že mislil, da naju njen foter ne bo ujel

Na koncu prvega letnika trideset let nazaj mi je foter preko enega znanca zrihtal počitniško delo. Takrat sicer študentskega dela ni bilo težko dobiti, a običajno so trajala en dan ali kdaj en teden. Meni je foter zrihtal delo za en mesec. Težko delo, povprečna plača, a v enem mesecu bi se nabralo keša za bogat študentski dopust. Prevedeno v jezik sedanje mlajše generacije – lahko bi legalno šotoril v kampu in si vsak dan privoščil Oro z Radensko.

Na isti dan, ko sem pričel z delom, je moja takratna bejba skupaj s svojimi starši za en teden odpotovala na morje. Nekje na Hrvaškem so imeli hiško, v njej veliko sob, a prostora zame nekako ni bilo. Nisva bila še dovolj dolgo skupaj, je rekla njena mama. Delo naj bi mi bolj koristilo.

Tisti teden sem garal kot živina. Foter mi je zrihtal delo v trgovini, kjer so prodajali žakle cementa in dolge jeklene palice. Oboje sem prenašal iz tovornjaka v skladišče in iz skladišča v vozila kupcev. Z delom sem pričel ob šestih zjutraj, ko smo takoj ob prihodu najprej prižgali majhen tranzistor in moji sodelavci so bili večinoma trenutni zaporniki, ki so po neki meni neznani matematiki lahko tam delali.

V četrtek sem dobil klic iz Hrvaške. Njena mama je dovolila, da pridem k njim na morje.
V petek zgodaj zjutraj sem sedel na avtobusu. Ni mi bilo mar za delo in ne za fotra, ki je skočil iz kože, ko je ugotovil, da bom njega in njegovega znanca pustil na cedilu. A meni je bilo takrat vseeno. Samo eno mi je šlo po glavi. Če grem na morje, bom seksal.

Vendar na morju ni bilo vse tako, kot sem si predstavljal. Najprej sem od njene mame dobil osnovna navodila. Nobeno od navodil me ni približalo mojemu osnovnemu cilju. Dobil sem svojo sobo, ki je bila v najvišjem nadstropju, torej dve nadstropji višje od osebe, zaradi katere sem prišel na morje. Med nadstropji so bile škripajoče stopnice. V sobi je bila cvileča postelja. Z bejbo sva morala spat istočasno in ob strogem starševskem nadzoru. Jaz pa tako potreben, da me je nagibalo naprej od najstniške prerazporeditve teže.

Zadnjo noč, torej noč iz petka na soboto, se je zgodilo. Bejba se je tiho kot miška splazila v moje nadstropje in mojo sobo. Jaz sem se tiho zvalil iz razmajane in kričeče glasne postelje na tla. Planeti so zaplesali. Dobro minuto kasneje sem trdno zaspal. Rabljen kondom sem vtaknil v žep kavbojk. Nekje se ga bom že znebil.

Zbudil sem se z nasmehom na obrazu. Bilo je sončno jutro. Od bejbe foter je pred hišo zakuril ogenj in nanj metal smeti, ki so jih nabrali v tistem tednu. Javil sem se, da mu pomagam. Ko sem iz hiše nesel vrečko papirnatih smeti, sem iz žepa naskrivaj potegnil kondom in ga vrgel na ogenj. Ne vem, kako mi je uspelo, a kondom je pristal ob robu kurišča. In iz hiše je s svojo vrečko smeti prihajal njen foter. Zajela me je totalna panika. Kondoma nisem mogel brcniti v ogenj, ker sem bil bos. V roki nisem imel nobene palice niti česarkoli drugega, kar bi lahko vrgel čez kondom. In njen foter je bil vse bližje.

Z bosimi nogami sem se hrbtno postavil na pesek ob ogenj in kot pes začel zakopavati kondom. Njen foter me je gledal z izbuljenimi očmi. Razložil sem mu, da sem stopil na nekaj in si brišem podplate. Ker je bilo peska premalo, da bi zakopal en majhen kondomček, sem stopil do njega, mu vzel iz rok smeti in se ponudil, da sam oddelam kurjenje do konca, naj se on ukvarja s pomembnejšimi stvarmi. Na srečo se je strinjal.

Ko smo odhajali, je ogenj ugasnil in kondom je še zmerom bil cel. Srečno smo prispeli domov.

Naslednji dan je bila sama doma. Odpeljal sem se k njej. Povabila me je v svojo sobo. Nekaj minut kasneje je domov prišel njen foter. Nisva ga slišala. Ujel naju je v postelji.

Naroči se na nove zgodbe

Če želiš, ti pošljem email, ko bom objavil svojo naslednjo zgodbo.

Prikaži komentarje


Zadnje objave

Hofer in Lidl. Vse je igra.

Nedavno sem nekje na družbenih omrežjih naletel na žolčno pritoževanje kupcev čez hitrost blagajničark v trgovinah Hofer in Lidl. Da jih spravljajo v stres, da nimajo časa zložiti izdelkov v nakupovalno vrečo, da jih ne brigajo njihove norme, da namerno zlagajo stvari v vrečo bolj počasi in še počasneje iščejo kreditno kartico, da bi ja…

Preberi več

Slab spomin za dober zakon

Približevala se nama je z nasmehom. Najprej je objela mojo najdražjo, ki je tisti dan kot voditeljica dogodka sijala v novi črni obleki, nato se je obrnila k meni. “Kamenko,” sem prijazno zinil, se nasmehnil in ji ponudil roko. Neprepričljivo mi je stisnila roko, potihem in dosti začudeno izustila svoje ime, ki ga nisem razumel,…

Preberi več

Srečanje s plastičnim kirurgom

Ok, tako je bilo, kot bom napisal in skoraj nič drugače. Moram povedati, dati iz sebe, pa še žena mi je zagrozila, da se mi ne piše svetla prihodnost, če iz tega ne napišem zgodbe. Ker bi se rada spet malo zabavala na moj račun. Rad jo imam, zato sem ji ustregel. Danes sva se…

Preberi več